2020 Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Maaşları
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği
Son yarıyılın popüler iş grupları arasında bulunan petrol ve Natürel Gaz Mühendisliği; natürel gaz, jeotermal ve saf petrol gibi enerji kaynaklarının keşfedilmesi, yapımı ve taşınması için zorunlu mühendislik çalışmalarıyla alakalıdır. Teknik olarak, natürel olarak veya sonrasında yeraltında bulunan enerji kaynaklarının çıkartılmasıyla alakalı olan her süreçte yer alır. Petrol ve doğalgaz mühendisi bu süreç süresince faaliyette bulunan bireye verilen unvandır.
Türkiye’de Petrol ve Doğalgaz
Uzun yıllardır Türkiye’de petrol var ama çıkarılamıyor rivayetlerini geride vazgeçecek bir hücum yapan Türk yetkililer, Türkiye’de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına sürat verdi. Türkiye’de özellikle batman bölgesinde petrol faal olarak çıkartılabiliyor ama bazı bölgelerde maliyetleri karşılamadığı bahanesiyle sondaj çalışmaları yapılamıyor.
Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih
Türkiye derin sularda Petrol ve Doğalgaz aramalarına yönelerek büyük çoğunluğu yerli olanaklarla yapılan Türkiye’nin ilk sondaj gemisi FATİH faal misyonuna başladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı fatih ilk kuyusunu Antalya sarihlerindeki Alanya-1 kuyusunda asıllaştırdı. 229 metre boyundaki gemide Çoğu mühendis yerli ve yabancı 210 personel çalışıyor.
Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Nasıl Olunur?
Petrol ve doğalgaz mühendisi olmak isteyen bir şahsın öncelikle işin gerektirdiği teknik bilgilere sahip olmasının yanında sahanın etrafına dair kültürel, politik ve legal kavramlara, unsurlara dominant olması gerekmektedir.
Petrol ve doğalgaz mühendisi unvanına sahip olabilmek için üniversitelerin mühendislik lisans programları içinde bulunan petrol ve doğalgaz mühendisliği lisans programını tamamlama koşulu bulunmaktadır.
DGS ile hangi önlisans mezunları Petrol ve Doğalgaz Mühendisi olabilir?
- Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi
- Enerji
- Geoteknik
- Jeoteknik Teknikerliği
- Petrokimya
- Petrol Sondajı ve Yapımı
- Petrol Arama
- Rafineri
- Rafineri ve Petrokimya
- Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi
- Sondaj Teknolojisi
- Sondajcılık
Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Maaşları ne kadar?
Petrol ve Doğalgaz Mühendisi çalışma koşulları, çalışan yorumları ve maaşı
Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Kamu Maaşları
2020 seneyi 7/2 derecesine sahip, bekar bir Petrol ve Doğalgaz Mühendisi tazminatsız aldığı net maaş; 5,698 TL
Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Özel Sektör Maaşları
2020 seneyi Özel sektörde hizmetini sürdüren Petrol ve Doğalgaz Mühendisi vasati maaşı; 4100 – 7200 TL